09 Μαρ 2021

ΤΗΛΕΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας, είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μια εξ αποστάσεως ξενάγηση από τον Λοχαγό Νικόλαο Ρούσσο, γενικό διαχειριστή μουσειακών συλλογών του Πολεμικού Μουσείου (www.warmuseum.gr).

Με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, οι μαθητές ενημερώθηκαν για τον στρατιωτικό εξοπλισμό της εποχής και για τη ζωή των αγωνιστών. Επιπλέον, είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τον τρόπο λειτουργίας και συντήρησης των όπλων της εποχής. Στη συνέχεια, είχαν την τιμή να παρατηρήσουν το εκμαγείο του Κολοκοτρώνη, καθώς τους ανέλυσαν τη μέθοδο και τα υλικά που χρησιμοποιούσαν για την κατασκευή του. Κλείνοντας ο κ. Νικόλαος Ρούσσος, μας έκανε μια σύντομη ξενάγηση στους υπόλοιπους χώρου του μουσείου, παρουσιάζοντάς μας ποικίλα εκθέματα της επανάστασης.

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας, μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων, για τη στιγμή που οι μαθητές θα μπορέσουν να επισκεφτούν το μουσείο και να δουν από κοντά αυτή την πολύτιμη συλλογή, ανακαλύπτοντας κι άλλες πτυχές της μακραίωνης ιστορίας μας.

Σχετικά Άρθρα

Πρέπει να συνδεθείτε για να σχολιάσετε.
Αρχείο
  • Πρόσφατα
  • Δημοφιλή
  • Ετικέτες